Moldoveni si bucuresteni

E tema asta recurenta, bucurestenii urasc moldovenii pentru ca vin si le “fura” locurile de munca si fac mizerie in oras. Si cica moldovenii “nu merita” sa fie lasati sa imigreze doar in virtutea faptului ca sunt moldoveni si ca s-au nascut, ca noi le dam lor locuri de munca mai bune, dar ei nu ne dau nimic inapoi, deci ar trebui sa se care si sa-i lase pe bucuresteni in pace, ca le-au stricat combinatiile.

Problema cu rationamentul asta e urmatoarea: nici bucurestenii nu au facut nimic deosebit in afara de faptul ca s-au nascut, atat sa s-au nascut in Bucuresti si nu in cine stie ce oras din Moldova. Eu zic ca e decent asa, doar ca puteau sa se descurce si mai bine, puteau de exemplu sa se nasca intr-o tara cu astfel de clima si relief:

Sau macar in Germania, sau fiul/fiica unui mare smecher cu avere de cateva miliarde de euro/dolari. Dar asta e, fiecare dupa posibilitati.

Advertisements
This entry was posted in sociologie. Bookmark the permalink.

2 Responses to Moldoveni si bucuresteni

  1. Ionut says:

    asa zic si americanii despre mexicani sau cubanezi, dar ei nu fura locul de munca al nimanui. ce american vrea sa fie vanzator de mcd sau sa spele vase. la fel si bucurestenii, sunt prea mandri sa munceasca si prefera sa stea acasa si sa-i injure pe cei care o fac.

  2. gheorghe says:

    Mda, e cam dubios, eu am lucrat in vreo 6 firme prin Bucale si cred ca pot sa numar pe degetele de la jumate de mana cati bucuresteni am avut colegi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s